søndag 29. november 2015

#MyStyle - uke 48

 I de siste fire ukene har vi jobbet med et prosjekt kalt "#MyStyle". De fire forekommende ukene har vi jobbet med undertemaer relatert til #MyStyle. Disse fire undertemaene har vært #Color, #Typo, #Selfie og #MyPlace. Oppgaven har vært at vi skulle ta minst ett bilde relatert til hvert av temaene hvor vi nå, i slutten av prosjektet, skal sette sammen bildene til to collager.


Dette er den første collagen vi skulle lage. Den skulle bestå av fire kvadrater med et bilde fra hver av de emnene. Her måtte jeg beskjære bildene mine sånn at de skulle passe. På color-bildet kan du se at jeg beskjærte det sånn at man bare ser fargene og ikke ser at det er i et glass. Selfie-bildet beskjærte jeg sånn at kontrollen var i det gylne snitt sammen med hånda mi. På myplace-bildet beskjærte jeg sånn at hode-delen av senga er i det gylne snitt og på typo-bildet ville jeg ha med "1 JOH" fordi det var det som var tydeligst i det opprinnelige typo-bildet. Kort fortalt: Jeg har beskjært sånn at man i denne collagen bare ser "hovedpoengene" i fra de forrige bildene.

Den andre collagen kunne vi lage som vi selv ville, med hvilke bilder vi ville, bare det var minst ett ifra de fire kategoriene også kunne den være i det formatet vi ville. Den skulle utrykke vår visuelle stil. Det som var i tankene mine var at jeg ikke ville lage en klassisk collage - jeg ville lage noe eget. Etter mye om og men, endte det opp med at jeg markerte ut meg i et portrett som ble tatt på konfirmasjonen min, gjorde "meg" transparent, la en gråfarge rundt og fylte inn "meg" med de bildene jeg hadde levert på de tidligere oppgavene. Jeg tenkte at ingenting utrykker min visuelle stil enn at jeg først og fremst ikke ville lage noe klassisk collage også at jeg brukte "meg selv" i collagen. Det er meg det er bilde av.

mandag 23. november 2015

Kalender - moodboard

Nå fremover skal vi ha en oppgave i "Grafisk design" hvor vi skal lage en kalender for 2016. Før vi starter på selve kalenderen, skulle vi lage et moodboard hvor vi presenterer det vi vil ha med i kalenderen.

På moodboardet mitt, har jeg valgt å sette en tegning av en enkel karakter og en annen kalender i midten fordi det var denne kalenderen som ga meg inspirasjon til konseptet mitt også karakter-tegningen skal representere at jeg ønsker å ha en karakter gjengående "på alle månedene". Jeg skal selvfølgelig endre han for hver måned, hvilket som forklarer resten av moodboardet. Rundt karakter-tegningen og kalenderen jeg fikk inspirasjon fra, har jeg skrevet opp alle månedene i tillegg til at jeg har lagt ved minst et bilde som skal vise hvordan setting jeg skal sette "hovedkarakteren" i. I desember er det f.eks. juletema.

Kilder til bilder:
http://blog.coverall.com/3-ways-to-keep-kids-healthy-this-back-to-school-season/#sthash.vGN6epad.dpbs
http://www.thedressupbox.com/face-of-the-day-america-edition/
http://www.mariamaldonado.com/Happy-summer
https://www.google.ca/search?q=felt+owl+template&client=firefox-a&hs=FJ0&rls=org.mozilla:en-US:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=IBAIUqj5CbT94APMpIGgCQ&ved=0CCwQsAQ&biw=1280&bih=589#bav=on.2,or.r_qf.&fp=8567cba150f6460d&q=felt+rabbit+pattern&rls=org.mozilla:en-US:official&sa=1&tbm=isch&facrc=_&imgdii=_&imgrc=Gv9ZgM-sCzqG6M:;iEIuexWXCw-5oM;http%253A%252F%252Fwww.allaboutyou.com%252Fcm%252Fallaboutyou%252Fimages%252FlB%252Frabbit-template.jpg;http%253A%252F%252Fwww.allaboutyou.com%252Fcraft%252Fknit-free%252Fmake-an-Easter-bunny-card;300;300
https://www.etsy.com/listing/170026793/vintage-1950s-mid-century-unused-red?utm_source=Pinterest&utm_medium=PageTools&utm_campaign=Share
http://www.playbuzz.com/liamoq10/which-moustache-personality-are-you
http://fastseoguru.com/easter/printable-easter-bunny-coloring-sheet-for-kids
http://xaviar12321.deviantart.com/art/Skeleton-33524868
http://www.halloweenforum.com/halloween-props/118103-completed-foam-projects-finally.html
http://www.maxinegaddimaginarium.com/#!wwwmaxinegaddimaginariumcom/cmvi
https://www.etsy.com/listing/85232532/50-off-2014-calendar-mustache
https://www.etsy.com/listing/243343159/snowman-for-your-window-hand-painting?utm_source=OpenGraph&utm_medium=PageTools&utm_campaign=Share
https://www.etsy.com/no-en/listing/85067745/smiling-snowman-hand-painted-whimsical?utm_source=Pinterest&utm_medium=PageTools&utm_campaign=Share
http://drawingmanuals.com/manual/how-to-draw-snoopy-in-love/

http://www.minstemme.no/oppgaver/lag-en-17-mai-vifte
 (da jeg testet kildene, var det noen som ikke funket...)

Skygge-oppg

I dag hadde vi fire øvingsoppgaver hvor vi skulle skape form på hvite objekter ved hjelp av lys og skygge. Vi brukte et egg.
Den første oppgaven var å ta et bilde hvor lyset var foran egget. Jeg er fornøyd med hvordan bildet ble, bortsett fra at lyset sto litt på skrått.

 
Den neste oppgaven var å ta bilde hvor lyset sto skrått i forhold til egget. Dette bildet er jeg veldig fornøyd med. 
 
Den tredje oppgaven var å ta bilde hvor lyset var på siden av egget. Dette bildet er jeg også veldig fornøyd med.
 Den siste oppgaven var å ta bildet hvor lyset var bak egget. Her er bildet tatt med lys skrått-bak egget. Jeg er også fornøyd med dette bildet.


onsdag 18. november 2015

#Myplace - uke 47

Da var're tid for uke 47's oppgave, nemlig #myplace! Du lurer kanskje på hvorfor jeg valgte akkurat dette bilde? Altså, når jeg ikke er på skolen eller trener (eller faktisk er litt sosial), er jeg for det meste på rommet mitt. Så derfor følte jeg at det var naturlig å ta bilde av rommet mitt. Det vi ser i dette bildet er ene hjørnet av rommet mitt, der hvor senga står. Grunnen til at jeg valgte akkurat senga, var fordi det er fordi jeg sitter/ligger der ofte, ikke bare når jeg sover. Jeg følte også at alle de diagonale linjene i bildet (som f.eks. senga i seg selv, gardinene og nattbordet) dro blikket inn mot den delen av senga hvor jeg har hodet. Jeg valgte også å ikke fjerne plastkassa under senga fordi det er en del av rommet og da jeg prøvde å ta et bilde uten plastkassa, fant jeg ut at jeg var mer fornøyd med bildet med plastkassa.

fredag 13. november 2015

#MyPlace - idekart

Dette idekartet skulle hjelpe oss å få inspirasjon til ukens bilde, #myplace.

onsdag 11. november 2015

#Selfie - uke 46

Denne uka skulle vi ta et selfie, eller et bilde som definerte deg. Jeg valgte å ta bilde av hånda mi som holder en PlayStation 4 kontroll fordi jeg kommer nok til tilbringe en del tid med den siden jeg kjøpte den i går (tirsdag 10.11.2015). Jeg valgte også dette bildet siden jeg ikke kom på noen bedre ideer jeg hadde mulighet til å gjøre.

onsdag 4. november 2015

#Typo - uke 45

Alright, denne uka var det #typo som var tingen. Du lurer kanskje på hvorfor jeg valgte dette bildet også? Hvis ikke, du slipper ikke unna å få vite det denne gangen heller! Well, here we og: "Typo, aka skrift, ja.." tenkte jeg.. "hvordan skal vi få ta et bra bildet av skrift?" Med 16-timer-ish til fristen gikk ut, begynte jeg å tenke på at det kanskje var lurt å få gjort denne oppgaven. Jeg hadde fått tatt noen bilder på skolen forrige fredag, men jeg følte ikke at det var noe "spesielt" med noen av de bildene.. Jeg tenkte at jeg kanskje ville ta et bilde hvor akkurat du som nå har sett bildet, satt igjen med noe i etter kant. Siden jeg ikke hadde fått tatt noen andre bilder jeg var fornøyd med før, så bestemt jeg meg for å sjekke t-shortene mine siden jeg visste at jeg hadde en del t-shorter med skrift. Da fant jeg den du kan se på bildet. Grunnen til at jeg syntes dette ble bra-ish bilde var fordi du lurer kanskje på hva som egentlig sto på resten av t-shorta, bildet ga deg tanker i ettertid. Hvis ikke, well, then I failed. Du kan i hvert fall finne ut hva som sto ved å søke opp det bibelverset som er avbildet.