mandag 30. mai 2016

WPAP av Henrik Ibsen

I de siste ukene har vi jobbet med å portrettere kjente, norske personer. Vi har jobbet med hvem som skal fremstilles, fremgangsmåte, hvordan materiale vi skal bruke, hvor de skal portretteres og fargepaletten. Jeg fikk utdelt Henrik Ibsen og fremgangsmåten som ble valgt er WPAP (Wedha's Pop Art Portrait). Det går ut på å sette sammen geometriske figurer og former sånn at du får et portrett for så å fylle disse formene med farger.

Jeg er svært fornøyd med mitt endelige produkt. Jeg har fått konstruktiv kritikk gjennom prosessen av lærerne. Dette har jeg tatt til meg og bearbeidet for å se om jeg og lærerne syntes det blir bedre. Jeg er som sagt svært fornøy med det endelig resultatet, men jeg syntes noe er litt rart på hans høyre skulder og jeg vet ikke hvordan jeg kan få det til å se bedre ut.

torsdag 26. mai 2016

"#MyPlace - idekart" - Oppdatert!

For en stund siden jobbet vi med et stort prosjekt kalt "#MyStyle". I forbindelse med den oppgaven, skulle vi finne ut vårt "#MyPlace" og da skulle vi lage et idékart på forhånd. Etter å ha bladd i gjennom bloggen, innså jeg at den oppgaven trengte en oppdatering. Under her er det bilde av det idékartet jeg lagde først. Jeg syntes det er litt for enkelt lagd. Det kan nok skyldes at jeg nok ikke la så veldig mye tid inn i designet da vi jobbet med denne oppgaven i utgangspunktet, men nå ville jeg lage noe som så ganske mye bedre ut, noe jeg syntes jeg har fått til. Da jeg lagde den, tenkte jeg at jeg ville få til at det så litt ut som om det var skrevet på ei tavle. Den radiale gradienten bryter litt med det, men jeg syntes det ble veldig kjedelig da det bare var hvit bakgrunn - også ser det mer gjennomført ut med gradianten

Maling av portrett i Photoshop

I den siste perioden, har vi jobbe med å male portretter i Photoshop.
Dette er hvordan bildet så ut før jeg begynte å male.
 Dette er det første jeg har malt. Her har prøvd å få frem skygger og andre detaljer for at det skal se mest mulig fotorealistisk ut. Jeg har også prøvd å gjøre så man tydelig kan se at det er malt. På dette portrettet har jeg tilpasset størrelsen på penselen - nettopp for å få frem detaljene.
På det andre portrettet har jeg malt over det første portrettet med stor pensel hele veien. Jeg brukte ca 100 px stor pensel. Jeg har ikke malt så mye ved øynene, munnen og brillene fordi med såpass stor pensel ville det ødelegge portrettet og detaljene.