mandag 30. mai 2016

WPAP av Henrik Ibsen

I de siste ukene har vi jobbet med å portrettere kjente, norske personer. Vi har jobbet med hvem som skal fremstilles, fremgangsmåte, hvordan materiale vi skal bruke, hvor de skal portretteres og fargepaletten. Jeg fikk utdelt Henrik Ibsen og fremgangsmåten som ble valgt er WPAP (Wedha's Pop Art Portrait). Det går ut på å sette sammen geometriske figurer og former sånn at du får et portrett for så å fylle disse formene med farger.

Jeg er svært fornøyd med mitt endelige produkt. Jeg har fått konstruktiv kritikk gjennom prosessen av lærerne. Dette har jeg tatt til meg og bearbeidet for å se om jeg og lærerne syntes det blir bedre. Jeg er som sagt svært fornøy med det endelig resultatet, men jeg syntes noe er litt rart på hans høyre skulder og jeg vet ikke hvordan jeg kan få det til å se bedre ut.

torsdag 26. mai 2016

"#MyPlace - idekart" - Oppdatert!

For en stund siden jobbet vi med et stort prosjekt kalt "#MyStyle". I forbindelse med den oppgaven, skulle vi finne ut vårt "#MyPlace" og da skulle vi lage et idékart på forhånd. Etter å ha bladd i gjennom bloggen, innså jeg at den oppgaven trengte en oppdatering. Under her er det bilde av det idékartet jeg lagde først. Jeg syntes det er litt for enkelt lagd. Det kan nok skyldes at jeg nok ikke la så veldig mye tid inn i designet da vi jobbet med denne oppgaven i utgangspunktet, men nå ville jeg lage noe som så ganske mye bedre ut, noe jeg syntes jeg har fått til. Da jeg lagde den, tenkte jeg at jeg ville få til at det så litt ut som om det var skrevet på ei tavle. Den radiale gradienten bryter litt med det, men jeg syntes det ble veldig kjedelig da det bare var hvit bakgrunn - også ser det mer gjennomført ut med gradianten

Maling av portrett i Photoshop

I den siste perioden, har vi jobbe med å male portretter i Photoshop.
Dette er hvordan bildet så ut før jeg begynte å male.
 Dette er det første jeg har malt. Her har prøvd å få frem skygger og andre detaljer for at det skal se mest mulig fotorealistisk ut. Jeg har også prøvd å gjøre så man tydelig kan se at det er malt. På dette portrettet har jeg tilpasset størrelsen på penselen - nettopp for å få frem detaljene.
På det andre portrettet har jeg malt over det første portrettet med stor pensel hele veien. Jeg brukte ca 100 px stor pensel. Jeg har ikke malt så mye ved øynene, munnen og brillene fordi med såpass stor pensel ville det ødelegge portrettet og detaljene.

onsdag 13. april 2016

Portrettoppgave - oppdatert

 På portrett 1 brukte jeg en slags "key and fill" lyssetting. Jeg ville få frem at Phillip er en glad og vanlig gutt. Dette følte jeg at jeg fikk til bra med denne lyssettingen.
På portrett 2 ville jeg få frem datainteressen til Phillip, i tillegg til at han veldig nøye og perfeksjonist. Dette følte jeg at jeg fikk til ganske bra ved å plassere de to skjermene foran Phillip som viser datainteressen. Samtidig har han et "tenkeansikt" som får frem at han liker å gjøre ting bra og nøye.
Vi fikk i oppgave om å redigere portrett 1. Det har jeg gjort her.

onsdag 6. april 2016

Typografi med kroppen

I noen uker nå har vi hatt i oppgave å lage alfabetet med kroppen. Jeg var på gruppe med KellyMarenMarte og Jon. Til å begynne med vil jeg si at dette var en veldig morsom oppgave. Noen av bokstavene var akkurat vanskelige nok til at vi måtte tenke litt, og når vi fikk det til, følte vi litt mestringsfølelse. Jeg følte det hvertfall sånn. Og noen av bokstavene var veldig lette så det gikk fort å ta bildet. Samarbeidet i gruppa var veldig bra. Alle fikk være med på noen bilder, og vi varierte på hvem som tok bildet. Når det kommer til egen innsats, bidro jeg mest i de bildene hvor det var behov for en høy person (B, D) eller å holde en annen person oppe (P, R). Jeg tok også veldig mange av bildene.

Når det kommer til hvordan bildene ser ut. er jeg veldig fornøyd. Vi valgte en slags low key lyssetting - noe jeg likte veldig godt i etterarbeidet. Da jeg skulle redigere bildene, økte jeg kontrasten sånn at det mørke ble veldig mørkt og det lyse ble veldig lyst. Dette gjorde jeg fordi jeg ikke ville at forskjellige farger på klær skulle være forstyrrende og det gjorde det lettere noen ganger å fjerne bakgrunnen med magnetic lasso tool i Photoshop. Det er noen bokstaver jeg er mer fornøyd med enn andre, men alt i alt er jeg veldig fornøyd med hvordan resultatet ble:





mandag 14. mars 2016

Bokomslag og logo

For en stund siden fikk vi i oppgave å lage et bomomslag til en av fem noveller. Da vi først fikk oppgaven, tenkte jeg først at jeg ville lage bokomslag til novella «I urskogen» for da kunne jeg ta et typisk «bybilde» i Oslo eller f.eks. Mysen. Jeg innså etter hvert at det kanskje ikke ville blitt så bra så derfor bestemte jeg meg for å lage bokomslag til novellen «Grundig».
Det første jeg tenkte var at jeg ville bruke bokomslaget til å fremme temaet vennskap. Derfor tenkte jeg at jeg ville ta bilde av to kompiser som gjorde en «vennehandshake» for så å tatovere det kinesiske tegnet for vennskap på den ene hånda ved hjelp av Photoshop. Da jeg tok bildene jeg skulle bruke, tok jeg blant annet bilde av to forskjellige handshakes. I tillegg til handshakes tok jeg flere bilder av at Eivind (med blå jakke) og Christopher ser forbi kameraet for å «illustrere» slutten i novellen da Jim og «jeg-personen» ventet på at hjulene på bussen skulle falle av.
Jeg var litt usikker på om jeg ville bruke bilde av handshakes eller av Eivind og Christopher som ser forbi kameraet - på forsiden. Jeg var også inne på tanken om å bruke det ene bildet på forsiden og det andre bildet på baksiden, men endte opp med å bruke bare bilde av at Eivind og Christopher som ser forbi kameraet fordi dette illustrerer noe som skjer i novella. Jeg følte at det passet bedre å ha et bilde av noe som faktisk skjer i novella enn noe som skal symbolisere et tema.
Det å symbolisere temaet vennskap gjorde jeg uansett ved å bruke oransje på bokomslaget. I følge http://www.hobbykjelleren.net/formgivingsfag/fargesymbolikk.htm er fargen oransje et symbol på vennskap, noe som passet bra med tanke på at et av temaene er vennskap. Jeg valgte også å bruke svart for å skape en kontrast og for at det ikke skulle være nesten bare oransje.
De to fontene jeg valgte å bruke var Minion Pro og Verdana. Verdana brukte jeg først og fremst fordi det er en font jeg liker veldig godt. Minion Pro brukte jeg for at det skulle være lettere å se forskjell på navnet på forfatteren og tittelen på novella på bokryggen, også ble det sånn på forsiden også. Jeg valgte derfor å bruke Verdana på novelle-tittelen og bokomtalen og Minion Pro på navnet på forfatteren og forfatterportrettet.
Plasseringen av bokforlag-logoen og strekkoden ble sånn som den er fordi jeg googlet «bakside av bok» eller noe sånt og da så det ut som at flest bøker hadde strekkoden nærmest bokryggen i motsetning til å ha logoen nærmest bokryggen.

Alt-i-alt er jeg egentlig veldig fornøyd med bokomslaget. Jeg liker også at Eivind og Christopher har et litt lurt smil på forsidebildet for da begynner du å lure på hvorfor dem smiler og derfor kanskje vil lese boken.

Bilder:




Før vi fikk oppgaven om bokomslaget, skulle vi lage en logo til bokforlaget "som skulle gi ut boka".
Dette er da min logo. 

Andy Warhol

For ikke så veldig lenge siden hadde vi en oppgave hvor vi skulle lage et portrett i Andy Warhol-stil. Dette er det jeg lagde.

fredag 5. februar 2016

GIF - Roll

De siste to ukene har vi hatt en oppgave som gikk ut på å lage en GIF. Vi fikk blant annet beskjed om at vi skulle tenke på komposisjonsprinsipper og virkemidler som plassering, blikkfang, kontraster, linjebruk, negativ flate osv. I tillegg så skulle det skape en stemning ved å tenke på location, modell, kostyme, rekvisitter, farger osv.

Jeg hadde ingen idé om hva jeg skulle lage frem til onsdag denne uka (03.02). Ihvertfall ingen god idé. Jeg hadde mange idéer jeg kunne gjøre hvis jeg ikke kom opp med en god idé, som f.eks å "GIFe" et eple som snurrer, men jeg følte ikke jeg kunne argumentere så bra om hvilken stemning det ville skape og hvorfor. På denne onsdagen kom stefaren min opp med idéen om at jeg kunne sette opp togbanen til lillebroren min og la et tog gå rundt. Det var altså denne idéen jeg endte opp med å bruke.

Det jeg gjorde da jeg skulle til å ta bilder/filme til GIFen, var at jeg startet med å bygge togbanen. Jeg tenkte at jeg ville lage en rund togbane for å gjøre det enklest mulig med tanke på tid osv. Det er også lettere og ha bare en liten og rund togbane fordi da kan man zoome mer inn på selve togbanen. Jeg valgte også å beskjære GIFen så det ble mer kvadratisk for å få mer fokus på den runde formen. Den runde formen på togbanen skaper også en "evighetsfølelse" fordi den, som sagt, er rund og sirkler kan symbolisere evighet, noe som passer veldig bra til en GIF som skal loopes i all evighet.

Jeg føler at denne GIFen skaper en stemning som bringer tilbake til barndommen og "gamledager" med tanke på leketogbanen. Dette styrkes også ved at jeg har gjort hele GIFen om til grayscale som skaper en stemning som om det var tiden før fargetv fantes. I tillegg så får man litt følelse av at det er en film(/GIF) fra gamledager siden man har det blinkende lyset. Det var ikke planlagt, men jeg ser nå at det styrker stemningen. I tillegg til barndomsstemningen, er det en kontrast her ved at det er brukt et tog som ser ut som nåtidens moderne tog. Dette toget ble først og fremst brukt fordi det er elektrisk, men jeg så i ettertid at det skaper en kontrast. Dette gjør også at man får man en mix i mellom barndommen vår/gamledager og nåtiden.

Jeg hadde egentlig tenkt å lage en ny for å unngå at noe av toget blir kuttet bort i toppen, men kameraet gikk tom for strøm og jeg gjorde dette på torsdag så da hadde jeg ikke tid til å lade opp batteriet for så å gjøre oppgaven på nytt. Det jeg da lærte av denne oppgaven, er at det ikke lønner seg og utsette oppgaven til dagen før og hvis man gjør det så burde man hvertfall være sikker på at utstyret er i orden og at man er nøye når man først gjør oppgaven. Bortsett ifra det, er jeg veldig fornøyd med gjennomføringen av oppgaven.

fredag 15. januar 2016

Infografikk - Fordøyelsessytemet

 
Da vi først fikk oppgaven tenkte jeg at jeg ville lage absolutt hele fordøyelses-prosessen fra munnen til bæsjen. Jeg ville inkludere galleblære, bukspyttkjertel og lever i tillegg til magesekken og alt av tarmer. Etter en samtale med læreren hvor jeg fikk annen inspirasjon, bestemte jeg meg for å lage det litt enklere med å bare ta magesekken og "alle" tarmene.

Alt-i-alt er jeg veldig fornøyd med resultatet. Det jeg ikke er helt fornøyd med, er bruken av tekst. Jeg tror den kunne blitt bedre hvis jeg brukte mer tid på å "illustrere teksten" sånn at det ikke blir så mye tekst. I stedet for at det står at "Avføring består av 50% vann, ufordøyd materiale og døde celler fra tarmen." så kunne jeg for eksempel ha tegnet avføring og tegnet vann osv "inni" avføringen for så å forklare med bare tall. Noe annet jeg ikke helt liker med teksten er at det noe steder er veldig smått fordi det ble mye tekst inni en liten tekstboks. Tekstboksen kunne vært større, men da ville teksten dekket over selve illustrasjonene.  Bortsett ifra det, er jeg veldig fornøyd.  Fargevalget er jeg også veldig fornøyd med, selv om det var litt flaks. Vi fikk beskjed om å bruke få farger, noe jeg føler jeg har greid. Illustrasjonene føler jeg også ble bra.

torsdag 14. januar 2016

Bokforlag-logo

Lenge siden sist! I den siste tiden har vi jobbet med å lage logo for vårt eget bokforlag som vi skal bruke seinere når vi skal lage bokomslag. Bokomslaget kommer seinere så stay tuned. Her logoen: Enjoy!
Litt kort om logoen: Etter å ha pinnet en stund for å få inspirasjon til logoen, kom jeg frem til at jeg ville lage et forlag og en logo med et slags "morsomt poeng". Jeg ville at dette skulle være morsomt fordi det var en del av "bokverdenen", det hadde noe med navnet mitt å gjøre og illustrasjonen bestod av objekter fra "bokverdenen". Dette var vanskeligere enn jeg håpet så i en liten frustrasjon sa jeg: "Jeg er helt blank." Og da kom jeg på det. Bokforlaget mitt skal hete "Blank Publishing." Jeg ville heller ikke ha noe spesielt med farger sånn at logoen skulle passe uansett farge på bokomslag.