mandag 14. mars 2016

Bokomslag og logo

For en stund siden fikk vi i oppgave å lage et bomomslag til en av fem noveller. Da vi først fikk oppgaven, tenkte jeg først at jeg ville lage bokomslag til novella «I urskogen» for da kunne jeg ta et typisk «bybilde» i Oslo eller f.eks. Mysen. Jeg innså etter hvert at det kanskje ikke ville blitt så bra så derfor bestemte jeg meg for å lage bokomslag til novellen «Grundig».
Det første jeg tenkte var at jeg ville bruke bokomslaget til å fremme temaet vennskap. Derfor tenkte jeg at jeg ville ta bilde av to kompiser som gjorde en «vennehandshake» for så å tatovere det kinesiske tegnet for vennskap på den ene hånda ved hjelp av Photoshop. Da jeg tok bildene jeg skulle bruke, tok jeg blant annet bilde av to forskjellige handshakes. I tillegg til handshakes tok jeg flere bilder av at Eivind (med blå jakke) og Christopher ser forbi kameraet for å «illustrere» slutten i novellen da Jim og «jeg-personen» ventet på at hjulene på bussen skulle falle av.
Jeg var litt usikker på om jeg ville bruke bilde av handshakes eller av Eivind og Christopher som ser forbi kameraet - på forsiden. Jeg var også inne på tanken om å bruke det ene bildet på forsiden og det andre bildet på baksiden, men endte opp med å bruke bare bilde av at Eivind og Christopher som ser forbi kameraet fordi dette illustrerer noe som skjer i novella. Jeg følte at det passet bedre å ha et bilde av noe som faktisk skjer i novella enn noe som skal symbolisere et tema.
Det å symbolisere temaet vennskap gjorde jeg uansett ved å bruke oransje på bokomslaget. I følge http://www.hobbykjelleren.net/formgivingsfag/fargesymbolikk.htm er fargen oransje et symbol på vennskap, noe som passet bra med tanke på at et av temaene er vennskap. Jeg valgte også å bruke svart for å skape en kontrast og for at det ikke skulle være nesten bare oransje.
De to fontene jeg valgte å bruke var Minion Pro og Verdana. Verdana brukte jeg først og fremst fordi det er en font jeg liker veldig godt. Minion Pro brukte jeg for at det skulle være lettere å se forskjell på navnet på forfatteren og tittelen på novella på bokryggen, også ble det sånn på forsiden også. Jeg valgte derfor å bruke Verdana på novelle-tittelen og bokomtalen og Minion Pro på navnet på forfatteren og forfatterportrettet.
Plasseringen av bokforlag-logoen og strekkoden ble sånn som den er fordi jeg googlet «bakside av bok» eller noe sånt og da så det ut som at flest bøker hadde strekkoden nærmest bokryggen i motsetning til å ha logoen nærmest bokryggen.

Alt-i-alt er jeg egentlig veldig fornøyd med bokomslaget. Jeg liker også at Eivind og Christopher har et litt lurt smil på forsidebildet for da begynner du å lure på hvorfor dem smiler og derfor kanskje vil lese boken.

Bilder:




Før vi fikk oppgaven om bokomslaget, skulle vi lage en logo til bokforlaget "som skulle gi ut boka".
Dette er da min logo. 

Andy Warhol

For ikke så veldig lenge siden hadde vi en oppgave hvor vi skulle lage et portrett i Andy Warhol-stil. Dette er det jeg lagde.