fredag 5. februar 2016

GIF - Roll

De siste to ukene har vi hatt en oppgave som gikk ut på å lage en GIF. Vi fikk blant annet beskjed om at vi skulle tenke på komposisjonsprinsipper og virkemidler som plassering, blikkfang, kontraster, linjebruk, negativ flate osv. I tillegg så skulle det skape en stemning ved å tenke på location, modell, kostyme, rekvisitter, farger osv.

Jeg hadde ingen idé om hva jeg skulle lage frem til onsdag denne uka (03.02). Ihvertfall ingen god idé. Jeg hadde mange idéer jeg kunne gjøre hvis jeg ikke kom opp med en god idé, som f.eks å "GIFe" et eple som snurrer, men jeg følte ikke jeg kunne argumentere så bra om hvilken stemning det ville skape og hvorfor. På denne onsdagen kom stefaren min opp med idéen om at jeg kunne sette opp togbanen til lillebroren min og la et tog gå rundt. Det var altså denne idéen jeg endte opp med å bruke.

Det jeg gjorde da jeg skulle til å ta bilder/filme til GIFen, var at jeg startet med å bygge togbanen. Jeg tenkte at jeg ville lage en rund togbane for å gjøre det enklest mulig med tanke på tid osv. Det er også lettere og ha bare en liten og rund togbane fordi da kan man zoome mer inn på selve togbanen. Jeg valgte også å beskjære GIFen så det ble mer kvadratisk for å få mer fokus på den runde formen. Den runde formen på togbanen skaper også en "evighetsfølelse" fordi den, som sagt, er rund og sirkler kan symbolisere evighet, noe som passer veldig bra til en GIF som skal loopes i all evighet.

Jeg føler at denne GIFen skaper en stemning som bringer tilbake til barndommen og "gamledager" med tanke på leketogbanen. Dette styrkes også ved at jeg har gjort hele GIFen om til grayscale som skaper en stemning som om det var tiden før fargetv fantes. I tillegg så får man litt følelse av at det er en film(/GIF) fra gamledager siden man har det blinkende lyset. Det var ikke planlagt, men jeg ser nå at det styrker stemningen. I tillegg til barndomsstemningen, er det en kontrast her ved at det er brukt et tog som ser ut som nåtidens moderne tog. Dette toget ble først og fremst brukt fordi det er elektrisk, men jeg så i ettertid at det skaper en kontrast. Dette gjør også at man får man en mix i mellom barndommen vår/gamledager og nåtiden.

Jeg hadde egentlig tenkt å lage en ny for å unngå at noe av toget blir kuttet bort i toppen, men kameraet gikk tom for strøm og jeg gjorde dette på torsdag så da hadde jeg ikke tid til å lade opp batteriet for så å gjøre oppgaven på nytt. Det jeg da lærte av denne oppgaven, er at det ikke lønner seg og utsette oppgaven til dagen før og hvis man gjør det så burde man hvertfall være sikker på at utstyret er i orden og at man er nøye når man først gjør oppgaven. Bortsett ifra det, er jeg veldig fornøyd med gjennomføringen av oppgaven.