fredag 15. januar 2016

Infografikk - Fordøyelsessytemet

 
Da vi først fikk oppgaven tenkte jeg at jeg ville lage absolutt hele fordøyelses-prosessen fra munnen til bæsjen. Jeg ville inkludere galleblære, bukspyttkjertel og lever i tillegg til magesekken og alt av tarmer. Etter en samtale med læreren hvor jeg fikk annen inspirasjon, bestemte jeg meg for å lage det litt enklere med å bare ta magesekken og "alle" tarmene.

Alt-i-alt er jeg veldig fornøyd med resultatet. Det jeg ikke er helt fornøyd med, er bruken av tekst. Jeg tror den kunne blitt bedre hvis jeg brukte mer tid på å "illustrere teksten" sånn at det ikke blir så mye tekst. I stedet for at det står at "Avføring består av 50% vann, ufordøyd materiale og døde celler fra tarmen." så kunne jeg for eksempel ha tegnet avføring og tegnet vann osv "inni" avføringen for så å forklare med bare tall. Noe annet jeg ikke helt liker med teksten er at det noe steder er veldig smått fordi det ble mye tekst inni en liten tekstboks. Tekstboksen kunne vært større, men da ville teksten dekket over selve illustrasjonene.  Bortsett ifra det, er jeg veldig fornøyd.  Fargevalget er jeg også veldig fornøyd med, selv om det var litt flaks. Vi fikk beskjed om å bruke få farger, noe jeg føler jeg har greid. Illustrasjonene føler jeg også ble bra.

torsdag 14. januar 2016

Bokforlag-logo

Lenge siden sist! I den siste tiden har vi jobbet med å lage logo for vårt eget bokforlag som vi skal bruke seinere når vi skal lage bokomslag. Bokomslaget kommer seinere så stay tuned. Her logoen: Enjoy!
Litt kort om logoen: Etter å ha pinnet en stund for å få inspirasjon til logoen, kom jeg frem til at jeg ville lage et forlag og en logo med et slags "morsomt poeng". Jeg ville at dette skulle være morsomt fordi det var en del av "bokverdenen", det hadde noe med navnet mitt å gjøre og illustrasjonen bestod av objekter fra "bokverdenen". Dette var vanskeligere enn jeg håpet så i en liten frustrasjon sa jeg: "Jeg er helt blank." Og da kom jeg på det. Bokforlaget mitt skal hete "Blank Publishing." Jeg ville heller ikke ha noe spesielt med farger sånn at logoen skulle passe uansett farge på bokomslag.